Zklamání z Londýna

23.–28.7.2013 | Velká Británie, Londýn / Evropa
Fotky
Fotky na mapě
Text

Jelikož jsem ještě nikdy v Londýně nebyl, měl jsem vysoká očekávání. Kolébka civilizace, distingovaní gentlemani, pořádek a kultura...

A výsledek se brzy dostavil. Přistání na letišti London Luton, které je tak nízkonákladové, že se tam chodí po oloupaném linoleu, ušmudlaná půjčovna aut, kde nám místo objednané velikosti Mondeo nutili třídvéřovou Astru. Neuvěřitelně bezohledný řidiči (který navíc přijížděj vždy z druhé strany, než se člověk dívá), hluk, špína a tuny aut a autobusů projíždějících přímo skrz veškerý památky.
Přesto jsme si to nakonec ale užili, protože v Londýně jsme zapařili s Jeffem, Mistry a Haydnem a Safijou. V Oxfordě nás provedl vážený profesor a e jeho dcera, v Brightonu nás pobavil pobyt v gay hotýlku s neuvěřitelně \"romantickou\" růžovou výzdobou a v Eastbourne nás zase překvapilo, že opravdu existuje město, kde průměrný věk je trojnásobný, než ten náš:-)
Jižní pobžeží je krásné, obzvláště ty neobydlené části.
Oxford byl dechberoucí tou starobylostí a faktem, že se stále ve stejných prostorách studenti pohybují již od 11.století.