Chlapi sobě 2011

25.–29.5.2011 | Pec pod Sněžkou / Evropa
Fotky
Fotky na mapě
Text

Stoletá chalupa v Krkonoších, 10 tatínků, 15 dětí, bojovka o poklad, výstup na Sněžku a dost veselo :-)

STŘEDA 25.5.2011

Bob a Viňďa dorazili jediní včas, aby vyzvedli klíče od správcové. Pak dorazil Pápa se Žolíkem, Juris s Jožinem a Vaškem, v noci pak Koři s Barkou a Žofkou a nakonec Mráza s Elí a Terďou.

ČTVRTEK 26.5.2011

Ráno nás Bob dokázal vyhnat docela brzo, takže už po deváté byl celý manšaft před chalupou. Pěšky ke spodní lanovce na Sněžku to jsou tak 2km. Protože bylo nádherně, koupili jsme lístky jenom na Řůžohorky, s tím, že horní část prostě s dětma ujdeme. Nakonec se to vážně podařilo, dokonce i Žofka s Jožinem a Terďou se nechali davem namotivovat k úprku směrem na vrchol. Kus pod vrcholem začal foukat příšernej vichr, ale pořád byla krásně modrá obloha, takže teplo. Na vrcholu oběd, ven se nám nechtělo, ukazovalo to vítr 17 m/s.

Ze Sněžky jsme sestupovali druhou stranou směrem na Polskou boudu a do Obřího dolu, vítr byl vážně otravnej. Děti pořád mazaly po svých, až jsme se divili. Přestávky byly nahoře u vodopádu, dole u Úpy a pak jedna VEEEELKÁ přestavka před Boudou v Obřím dole, kde jsme si dali nanuky, Krakonoše, večeři, Krakonoše, skákání přes potok, Krakonoše, pak se děti vydaly na výpravu hledání pokladu na dně potoka až k lesu a sluníčko pařilo, až se taťkové svlíkli do půl těla a servírka cudně klopila zraky :-)

Do chalupy jsme dorazili akorát na umytí a usnutí. Většina tatínků uspala s dětmi rovnou i sebe, byl to náročný den:-).

Večer ještě dorazil Ziky s Matesem a Zero s Julinkou. Jo a Karel rumokol s Alexadrem.

Záznam skluzavkové zácpy stupně 5 před Boudou Máma:

PÁTEK 27.5.2011

Po lehce neakčním dopoledni, protože pršelo a panovala všeobecná únava, začala olympiáda.
Disciplíny:

- Bowling - kupodivu u dětí ohromný úspěch, tolerance personálu nevídaná!
- atletická abeceda
- skákání v pytlích
- běh s vajíčkem na lžíci
- běh s pytlíkem pod bradou
- plivání pecek z třešní na dálku
- střelba peckou na cíl
- jízda na hrazdě na laně

Přes den ještě přibyl Zajda s Violkou a jejím velkým bráchou Vojtou.
Bojová hra s pokladem na konci byla připravena parádně. 4 družstva vyrážela po trase z fáborků. Každý druhý fáborek byl modrý, což znamenalo najít v okolí úkol a splnit ho. Na konci trasy zakopaný poklad! Děti byly přirozeně nadšené.

Po návratu z pokladu oheň v kamnech a halda zdravých párků pro děti:-)
Po večeři dorazil Kuzma s Kačenkou a Tomíkem a tím jsme komplet:-)

SOBOTA 28.5.2011

Ráno se i těch 15 dětí a deset znavených tatíků dalo vyhnat před dům už lehce po desáté a vyrazili jsme na pěší trasu Pec - MiniBull - Barborka - Husova Bouda - Zahrádky - Lesní Bouda s velkou přestávkou na jehněčí svíčkovou a borůvkové knedlíky - Liščí Hora - Chata na rozcestí s velkou borůvkovou úrodou:-) - Výrovka - padák z kopce dolů.
Všechny děti motivované velkou bandou a vynalézavostí tatínků, kteří nechtěli nosit, ušly ohromnou trasu s převýšením jako hrom celou a bez řečí. Bylo to cca 20km, což je na tří až šestiletý prcky v horách docela výkon.

Než dorazila poslední várka do chalupy, Mráza se Zerem udělali haldu luxusních špaget s masovou směsí a Kuzma to pak dorazil haldou řízků z domova:-)

NEDĚLE 29.5.2011

Děti si samozřejmě nemohly nevšimnout, že v Peci je ohromná bobová dráha a od začátku škemraly, kdy už tam půjdem.
Jelikož závěrečný úklid byl koncert efektivity bez zbytečného mluvení, bylo v deset hotovo a na bobovku jsme vyrazili pěšky. Děti řičely nadšením a tak původní předsevzetí jedna jízda a dost vzalo rychle za své. Taky proto, že to bavilo i tatínky:).

Hromadný oběd zase ve staročeské hospůdce u Krakonoše na křižovatce. Ne každý podnik je schopen rozumně a rozumným jídlem obsloužit 15 dětí a tak jsme zvolili jistotu.
Během oběda se ještě vedly velké plány na další vysokohorskou túru, ale s každým dalším knedlíkem vítězily dětské prosby vrátit se do Relax parku, tentokrát na tobogány a trampolíny. Tak se i stalo a některé skluzavky byly tak prudké, že odradily i většinu tatínků. Děti ovšem nikoliv:-)

Elí klouzačka:

\"Barka klouzačka\":http://www.youtube.com/watch?v=RVwwmg6vtlQ

\"Barka klouzačka 2\":http://www.youtube.com/watch?v=UCi2bA_WfKc

\"Barka trampolína\":http://www.youtube.com/watch?v=JXQANLLlJP0

Julinka klouzačka

Mates klouzačka\"

Ziky Salto:

Žofka trampoška: