Moskevské mrazy

17.–24.11.1997 | Moskva, Rusko / Evropa
Fotky
Fotky na mapě
Text

17.11. 1997 jsem se vydal s Kuzmou na týden do Moskvy. V GTC tenkrát prodávali super levné letenky do celého světa a Moskva stála asi 1950 Kč za obě cesty. Rozhodnutí padlo v pátek a v pondělí v poledne už jsme letěli.

Ve frontě na letenky jsme se sčuchli se dvěma správnejma maníkama z Liberce a s těma jsme taky v Moskvě přistáli. Týden na kompletní prohlídku Moskvy stačil a bylo to doooost zajímavý.

Na letišti nás ukecal prapodivný taxikář, co neměl taxika, ale starožitnýho Žigulíka bez označení. Nicméně veděl o levném hotelu, což byl vlastně komunistický panelák.
Odtamtud jsme metrem jezdili denně na výlety do města metrem a trvalo to víc než hodinu.
Taky jsme si tam chtěli na pokoji udělat čínskou polívku v ešusu nad vařičem. Skončilo to boulí na lině a stěhováním postelí.
To bylo tak:

Meli jsme ssebou cinskou polivku, varic a esus. Tak si v tom panelakovym byte varime vodu na tu polivku. Voda se vaří, jdu ho zvednou. Kuzma rika: "Pockej, ..."

Nedorekl, ja prece vim, jak chytit esus. Bohuzel chtel rict, ze ten jeho ma ulomeny drzak :-)

Sedime na postelich, chechtame se vylite vode a prevracenemu esusu. Nechame ho vychladnout...

Kdyz je chladny, chci ho zvednout. Nejde. Busim do nej ze strany, nejde urvat od zeme. Lomcuju vsi silou, pak Kuzma, pak kluci. Nic. Nakonec jsem si musel nazout pohorku a s rozbehem ho nakopnout. Esus se zdeformoval a z lina konecne urval.

Pod nim zustal na line kopecek,tak 5cm vysokej! Jak jsme to nechali chladnout, vzduch v esusu se smrskaval a nahrate lino vytahl do vzduchu.

No, museli jsme presunout postele tak, aby na kopecku byla noha od postele:-). Pocitam, ze se pozdeji nekdo marne zabyval tim, jak se tam ten kopecek ocitnul:-)